Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Mit csinálsz az oldalon?
Szart sem...
Olvasgatok
Zene ezerrel
Egyéb menüpont
Mindent

 

Depresszió Még 1x

Az összes dalszöveg: http://www.zeneszoveg.hu/dal_lista.phtml?ek=174

Hivatalos oldal: http://www.depressziomusic.hu/

Rajongói oldalak:

Myvip klubok:

  • !!Depresszió fan klub!!
  • !Depresszió!
  • Road and Depresszió

 Történet:

Biogárfia

A már egy ideje együttzenélő 3 alapítótaghoz (Halász Ferenc - ének / gitár, Nagy Dávid - dob, Reichert Roland - basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám gitáros, és ezzel (már ténylegesen) megalakult a Depresszió zenekar. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Jó pár fesztivál után, 2000 augusztusában rögzítette a Depresszió első nagylemezét Németh Lojzi (Bikini) vezényletével a Bikini stúdióban. Szeptember-október hónapokban az "Új Generáció" fesztiválturné szórakoztatta a nagyérdeműt természetesen a zenekar részvételével.

2000. novemberében megjelent a "Tiszta Erőből". Ezzel párhuzamosan a Depresszió egy országos turnén vett részt a Tankcsapda vendégeként, ahol több ezer néző előtt - kívül állók szerint - az eddigi egyik legsikeresebb Tankcsapda vendégnek bizonyult. Különösen sikeres volt az év végén, december 22-én a Petőfi csarnokban több ezer ember előtt tartott koncert. A turnékból leszűrhetővé vált, hogy a Depresszió zenéje iránt országszerte nagy igény és érdeklődés van.

2001. februárjától a zenekar önálló turnéra indult, ami a kisebb és nagyobb városokat egyaránt érintette. 2001.május 11-én a PeCSában a Junkies SX7 lemezbemutatóján játszott a Depresszió nagy sikerrel. 2001. nyarán 10 fesztiválon lehetett élőben látni a csapatot, július 27-én önálló koncertet adott a zenekar a budapesti Mega Rock Pub-ban teltházzal. A zenekar népes rajongótábora ekkorra már 3 fan club-ot alapított országszerte.

2001. szeptemberétől egyszerre 2 turnén is részt vett a Depresszió, mint vendég. A Junkies és a Depresszió szeptemberi közös, budapesti buliján új nézőcsúcsot állított a Wigwam. A sikeres és jóhangulatú Junkies turnét követően (és néhol még párhuzamosan is) ismét részt vett a Depresszió egy teltházas Tankcsapda turnén. A "Tiszta Erőből" dalait már a jól ismerő lelkes közönség "Depresszió" kórussal fogadta a zenekart a budapesti Petőfi Csarnokban és a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

2002. február 23-án az Akela vendégeként lépett színpadra a Depresszió.

2002. március-április hónapokban zajlott le az önálló "Tour és hamu" fedőnev. országos turné. 2002. Május hónapjában a csapat a CDT és a Replika társaságában turnézott.

2002. nyarán ismét fesztiválok következtek. Rendkívül jól sült el a zenekar első "Szigetes", Metal Hammer színpados fellépése is, ahol több ezer koncertlátogató közremuködésével megszületett az első videóklip is. A "Szigetbuli" másnapján bevonult a csapat Dunakeszire, a HSB stúdióba, hogy ott Hidasi Barnabás hangmérnök vezényletével elkészítse "Amíg Tart" c. nagylemezét. A stúdiómunkálatok kezdetekor tagcsere történt, így a basszusgitárosi posztot már Kovács Zoltán töltötte be. Az október eleji megjelenéssel együtt indult a zenekar önálló, több hónapos "Amíg Tour 2002" elnevezésu országos lemezbemutató turnéja. A jólsikerült lemezbemutató turné után a Depresszió 2003. tavaszán újabb turnéra indult. Az "Eljön a tavasz újra" turnéval párhuzamosan díszcsomagolásban és multimédiás résszel kiegészítve megjelent a zenekar első, "Tiszta erőből" című nagylemeze, mivel már az összes legyártott példány elfogyott.

A zenekar várakozásait is messze felülmúlóan sikeres volt az "Eljön a tavasz újra" 2003 túrné. Ez a tetőfokára hágott a Wigwamos végső állomáson, ahol teltház énekelte a Depresszió két lemezének dalait. A zenekar elkészítette 2. videoklipjét, az "Itt az én időm" c. dalra. A 2003-as Arany nyíl díjátadó gálán a zenekar megnyerte "Amig tart" c. lemezéért az év legjobb hazai rocklemezéért járó díjját.

A 2003-as nyári fesztiválokon közel kétszer annyival látogatták a kvartett koncertjeit, mint az amúgy is eredményes 2002-es nyári bulikon. A szigetes fellépés alkalmával már teljesen megtöltötte a Depresszió az 5000 fér.helyes Hammerworld sátrat. 2003 őszén zajlott le a csapat addigi leghosszabb és legsikeresebb "Hagyjatok tourni" elnevezésű önálló koncertsorozata. A turnézáró Bp.-i állomáson több mint 1000 koncertlátogató volt jelen.

2004 tavaszán újabb turné következett, aminek több állomása már nagyobb befogadóképességű művházakban, illetve szórakozóhelyeken került megrendezésre a fokozott érdeklődés miatt. A Total Hard fesztiválsorozat 4 állomásán is részt vett a Depresszió sportcsarnokokban. A turné közben (ami ismét egy teltházas Bp.-i koncerttel zárult) a zenekar 4. helyezést ért el a HammerWorld közönségszavazásán, "Kedvenc hazai zenekar" kategóriában. 2 Arany nyíl díjat nyert a Depresszió a Wigwam 2004-es közönségszavazásán. A csapat először a 2003-as novemberi buliért vehette át az "Év Wigwamos koncertje" díjat, majd elnyerte az év zenekara címet is. A Viva TV Megawatt Ászok díjkiosztóján is nyert a fonográf díjra is jelölt zenekar. Számtalan nyári fesztivál meghívásnak tett eleget a Depresszió 2004-ben. A zenekar több fesztiválon is nagyszínpadon játszott egyre népesebb közönségének. A Sziget fesztiválon már több mint 6000 ember kísérte figyelemmel a csapat műsorát. Eközben Hidasi Barnabás segédletével elkészült a zenekar 3., "Egy életen át" c. stúdióalbuma, ami a zenekar pályafutásának eddigi legnagyobb szabású anyaga lett.

Biográfia:

Tiszta erőből


Ki vagyok én?
Annyi év után
Tagadás
XII
Lelkem tüze
Föld
Valóság
Sokkold a rendszert!
Hullák és fegyverek
Levelek
Világ
Por és hamu

 

Amíg tart

Hagyjatok bízni!
Lásd (Amit Neked szántak)!
Utazó
Ha mennem kell
Adj még (édes álmokat)!
Amíg tart...
Itt az én időm
Nincs vége
Harcot vívnék?
Mindig, mindent
Örökké (bónusz)
Nem vagyok egyedül

 

Egy életen át

Intro
Itt benn
Én azt üvöltöm
Egy életen át
Rajtad áll
Nem akarok elszakadni
Legyen a Föld
Múlnia muszáj
Két kezünkben
Lázadj fel!
Mindkét énem
Éjszaka, egyedül
Tűzön és vízen át
Outro: Hamis ígéret

Az ébredés útján

A véred
Az ébredés útján
A mi forradalmunk
Legyen idegen!
Néha
Aki érdekel
Félig ösztönlény
Még 1x
Minden reggel
Közeli helyeken
Újratöltés